Buongiorno Italia! Nije san, idemo na Olimpijske igre

Reprezentacija 5. jul. 202111:001 komentar
Podeli:
košarkaška reprezentacija Italije
fiba.basketball

Deluje da italijanska košarkaška javnost i dalje ne može da veruje šta se dogodilo u nedelju uveče u Beogradu. Dok "orlovi" proživljavaju pravi košmar "azuri" moraju da se uštinu da shvate da ne sanjaju.

Tvit koji je ostavio Košakaški savez Italije najbolje govori šta se očekivalo od Azura na turniru u Beogradu. Tim koji predvodi iskusni Romeo Saketi nije imao velike zvezde. Nedostajali su Galinari, Belineli, Heket i Datome, a falio je i strani igrač. Ipak predvođeni Tonutom, Polonarom, Melijem, Manionom Azuri su napravili prvorazredno iznenađenje time što su razbili srpsku reprezentaciju.

Ne, nije bio san. Probudili smo se u strahu da jeste. Umesto toga smo spremni da idemo u Tokio i da iskoristimo našu priliku na Olimpijskim igrama. Dobro jutro Italija!„, stoji na Tviteru košarkaškog saveza Italije.

Italijanski mediji sa druge strane oduševljeno pišu o košarkaškom uspehu. Doduše Gazeta se više bavi naravno fudbalom, čak su i neki transferi Juventusa bitniji od uspeha Azura, ali u prvi plan ovaj portal stavlja izjavu Nika Maniona koji kaže kako i dalje plače zbog trijumfa. Apostrofirana je i izjava Galinarija koji je spreman da ide u Tokio ukoliko ga Savez pozove.

Korijere dela sera prenosi da je Italija napravila divan uspeh i senzaciju jer je bila veliki autsajder. Takođe napominje da posle 17 godina i srebra u Atini Italija ide na Igre, a uz sve to napominje se da se trijumf desio u hali koja nosi ime Ace Nikolića koji je veliki trag ostavio u italijanskoj košarci.

Republika napominje odličnu drugu i treću četvrtinu Italijana i kolaps Srbije koja je bila u jednom trenutku na 24 poena zaostatka. Rimske novine pišu da su košarkašima čestitali i italijanski fudbaleri. Đrođo Kjelini je tvitovao iz Londona, dok je trener Paolo Manćini poručio da su Azuri odigrali veliki meč za veliku Italiju.

Komentari

Vaš komentar