Boško Radović pozvao Iliju Varajića i Zorana Vučeljića

Reprezentacija 7. avg 202215:161 komentar
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore, uz dosta problema nastavlja pripreme za prvi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobsket, odnosno za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Boška Radovića su učestvovali na turniru u Celju, pobedili su Holandiju, poraženi su od Slovenije, a sada nastoje da sastav tima učine što jačim, da pojačaju intenzitet rada, kako bi spremni dočekali duele sa selekcijama Bosne i Hercegovine, odnosno Litvanije u pomenutom FIBA prozoru.

Uoči duela koji slede, Litvanija i Francuska imaju skor 5-1, Crna Gora 4-2, BiH, Mađarska i Češka 3-3.

fiba.basketball

Crna Gora ponovo ima mnogo problema sa sastavom tima. Nikola Vučević neće igrati ni u duelima protiv BiH i Litvanije, a neće ga biti u sastavu tima ni na Evrpskom prenstvu. Fedor Žugić je otkazao zbog neophodnog oporavka, Jovan Kljajić zbog želje da leto posveti induvidalnom napretku, kao i Andrija Grbović, a zbog povreda, gotovo je izvesno da u sastavu tima, neće biti Nikole Ivanovića i Marka Todorovića.

Marko Simonović, Kendrik Peri i Bojan Dubljević će se prikljuti pripremama do 9. avgusta,  a u želji da pojača konkurenciju u timu, da ima što više igrača na treninzima, selektor Boško Radović je odlučio da na pripreme pozove Iliju Varajića i Zorana Vučeljića, momke koji su nedavno bili u sastavu reprezentacije do 20 godina, koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Foto: KSCG

U ovom momentu, prioritet su dueli sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno Litvanijom, a tek posle FIBA prozora koji sledi, misli će biti usmerene ka Evropskom prvenstvu, na kome će Crna Gora u konkurenciji sa Turskom, Španijom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom, nastojati da zauzme jedno od četiri mesta koja vode u drugu fazu takmičenja.

Komentari

Vaš komentar