Braun igra za Španiju – kapiten reprezentacije protiv toga!

Reprezentacija 9. jul 20229:40 > 10:583 komentara
Podeli:
Rudi Fernandez
JuxHuanzong via Guliver

Mnogo pažnje privukla je informacija da će američki plejmejker Lorenzo Braun nastupati za reprezentaciju Španije, pošto je nedavno dobio pasoš te države.

Španci su deficitarni na poziciji „jedinice“ budući da se Riki Rubio oporavlja od povrede, a Serhio Rodriges se oprostio od nacionalnog tima. Tamošnji savez je zato rešio da se rešenje potraži među strancima.

Povezano:

Međutim, ne slažu se svi sa ovom odlukom Saveza.

„Već sam razgovarao sa predsednikom Saveza Horheom Garbahosom u vezi sa ovim pitanjem. Ja sam kapiten i osećao sam obavezu da obznanim svoje mišljenje. Meni to ne deluje ispravno. Saznao sam na konferenciji za medije da smo nacionalizovali igrača koji nema nikakve veze sa Španijom. Igrao sam sa Seržom Ibakom i Nikolom Mirotićem, ali oni su bili u našim akademijama otkad su bili mladi igrači“, izjavio je iskusni Rudi Fernadnez.

Iza Brauna je odlična evropska karijera – sa uspehom je nastupao za Crvenu zvezdu, Fenerbahče i Uniks. Sa selektorom Španije Serđom Skariolom sarađivao je tokom NBA dana – Braun je bio igrač Toronto Reptorsa tokom perioda u kojem je Skariolo bio pomoćnik trenera Nika Nursa.

Španci su do sada naturalizovali samo dvojicu igrača. Serž Ibaka je svojevremeno igrao kao „stranac“ u Španiji, a isto je važilo i za Nikolu Mirotića. Ipak i jedan i drugi su od detinjstva bili u Španiji, znaju jezik i igrali su u juniorskim sistemima španskih klubova. Tako ovakvu naturalizaciju Španci sa Braunom izvode po prvi put.

Komentari

Vaš komentar