Crna Gora bolja od Holandije na turniru u Sloveniji

Podeli:

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, u izmenjenom sastavu, bez Nikole Ivanovića, Marka Todorovića, Kendrika Perija, Bojana Dubljevića, Marka Simonovića, posle sedam dana priprema u Baru, pobedili su Holandiju na turniru u Sloveniji sa 76:67.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Džona Radebo sa 20, Petar Popović sa 15, Nemanja Radović sa 14, Aleksa Ilić sa 12 poena. Kod Holandije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Janik Frenk sa 19 i Karlon Klof sa 13 poena.

fiba.basketball

Crna Gora je odlično odigrala prvo poluvreme koje je dobila sa 40:26. Holandija je pripretila tokom trećeg kvartala, ali je uči poslednjeg, Crna Gora bila na bezbednih 64:49. Bilo je to naravno dovoljan kapital, da izabranici Boška Radovića mirno privedu meč kraju.

Crnu Goru, 6. avgusta sa početkom u 20 časova i 15 minuta uz prenos na Sport Klubu 2, očekuje duel sa Slovenijom i borba za prvo mesto na turniru. Rezultat nije u prvom planu, ali pobede sigurno popravljaju atmosferu pred jako bitne duele koji slede.

fiba.basketball

Podsećanja radi, Crnu Goru očekuje prvi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket, a rivali će biti Bosna i Hercegovina i Litvanija. Uoči prozora koji sledi, Litvanija i Francuska imaju skor 5-1, Crna Gora 4-2, BiH, Češka i Mađarska 3-3.

Odmah po završetku prozora za Svetsko prvenstvo, Crnu Goru očekuje učešće na Evropskom prvenstvu, na kojem će u konkurenciji sa Španijom, Gruzijom, Turskom, Bugarskom i Belgijom, nastojati da stigne do jednog od četiri mesta, koja vode u drugu fazu takmičenja.

 

 

Komentari

Vaš komentar