Crna Gora bolja od Nemačke, Britanija nadigrala Francusku

Podeli:
košarkaška reprezentacija Crne Gore
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore neće igrati na Evropskom prvenstvu, ali su smogli snage da u poslednjem kolu, na turniru u Podgorici, pobede Nemačku sa 82:75.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Nikola Ivanović sa 26 poena i osam asistencija, Nemanja Đurišić sa 15, Petar Popović sa 10, Dino Radončić i Marko Simonović su ubacili po osam poena, a imali sui po osam skokova.

Kod Nemačke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ismet Akpinar sa 19, Robin Benzing sa 15, Andreas Sejfert sa 12 i Kenet Ogbe sa 10 poena.

Malu utehu, izabranici Boška Radovića mogu da potraže u činjenici da ne bi izborili plasman na šampionat Evrope i da su dobili obe utakmice, jer je Velika Britanije, posle Nemačke – 83:81, pobedila i Francusku sa 94:73. Podsećanja radi, Crna Gora je u prvom kolu poražena od Francuske sa 73:71.

S druge strane, izabranici Boška Radovića imaju i za čim da žale, jer su na turniru u Pou, imali meč loptu za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, ali su poraženi od Velike Britanije. Pored toga, bili bi učesnici šampionata Evrope, da Nemačka nije jedan od domaćina, ali…

U poslednjem meču kada su kvalifikacije za šampionat Evrope u pitanju, Crna Gora je sporo počela meč, gubila je sa 4:12, ali je zatim pojačala agresivnost u oba pravca, brzo nadoknadila minus, a u završnici prvog poluvremena, pobegla na 43:24.

Tokom treće deonice, Nemačka je smanjila na 50:54, a Crna Gora uoči poslednje deonice vodila sa 62:54. Nikola Ivanović je pogodio trojku, već u sledećem napadu, precizan iza linije za tri poena, bio je i Nemanja Đurišić, pa je već tada bilo jasno da Crna Gora sigurnim koracima ide ka utešnoj pobedi. Iako je Nemačka pretila, pitanje pobednika se nije postavljalo do kraja meča.

U periodu koji sledi, ostaje da se vidi, da li će i kakvih promena biti, kako u samom Savezu, tako i po pitanju stručnog štaba.

Velika Britanija je na krilima velikog uspeha, što plasman na Evropsko prvenstvo definitivno jeste, odigrala maestralno protiv prilično nemotivisanih Francuza, pa je na kraju meča na semaforu pisalo, pomalo neočekivanih, ali istinitih – 94:73.

Raspoloženi za igru u napadu u sastavu Velike Britanije, bili su Ovi Soko sa 27, Majls Heson sa 23 i Luk Nelson sa 14 poena. Kod Francuske, bolji od ostalih, bili su Matijas Lesor sa 15, odnosno Jakuba Kitara i Isaja Kordnijer sa po 12 poena.

Na kraju, Francuska i Velika Britanija su imale skor 4-2, Crna Gora 3-3, a Nemačka 1-5.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbedili su: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Izrael, Poljska, Španija, Italija, Rusija, Estonija, Belgija, Litvanija, Češka, Holandija, Turska, Gruzija, Finska, Ukrajina, Mađarska, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

 

Komentari

Vaš komentar