Crna Gora od minus 20, do pobede protiv BiH

košarkašice Crne Gore
KSCG

Izabranice Jelene Škerović bile su bolje od Bosne i Hercegovine u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva. Crna Gora je posle produžetka slavila sa 99:94.

Crnogorke su na ovom meču bile u prednosti samo osam minuta, ali i to je bilo dovoljno da se na kraju raduju. Košarkašice Bosne i Hercegovine su potpuno dominirale tokom prvog poluvremena.

U prvoj deonice, gošće su ubacile 35 poena i imale deset poena prednosti. U završnici druge deonice, Bosna i Hercegovina je vodila sa 51:31 i delovalo je da će uspeti da se revanšira za poraz iz prvog meča, koji je Crna Gora dobila prilično lako.

Međutim, košarkašice Crne Gore su odbile da se predaju bez borbe. Uoči poslednje deonice imale su deficit od četiri poena, zatim u završnici poslednjeg kvartala, serijom od 8:0, povele sa 81:75. Bosna i Hercegovina je stigla do dodatnih pet minuta, ali su izabranici Jelene Škerović u produžetku bile bolje – 99:94.

U sastavu Crne Gore, najefikasnija je bila Milica Jovanović sa 26 poena, Markiša Getling je postigla 14, a Snežana Aleksić i Kristina Raković po 11 poena. Jelene Škerović ni u poslednjem kontrolnom meču nije mogla da računa na Jelenu Dubljević, Jovanu Pašić i Sofiju Živaljević. Kod Bosne i Hercegovine, raspoložene za igru u napadu, bile su Kortni Hart sa 22, Milica Deure sa 15 i Nikolina Babić sa 14 poena.

Crna Gora na Evropsko prvenstvo koje počinje 17. juna, kreće tri dana ranije, a u grupnoj fazi će igrati protiv Srbije, Grčke i Italije. Prvoplasirana selekcija će direktno u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, takmičenje nastavljaju u osmini finala.

 

Komentari

Vaš komentar