Tarlać novi direktor reprezentacije: Zahvalnost Kariju

Reprezentacija 29. sep 202113:32 > 13:333 komentara
Podeli:
Nebojsa Parausic

Dragan Tarlać imenovan je za novog direktora košarkaške reprezentacije Srbije.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije preuzeo je poziciju na insistiranje novog selektora Svetislava Pešića sa kojim je zvanično predstavljen na konferenciji za novinare.

Povezane vesti

Drago mi je da možemo da pozdravimo košarkašku i širu javnost koja je sigurno željno iščekivala ovaj dan da se reprezentacija Srbije postavi na ove temelje. Ovo smatram nekim kontinuitetom prethodnog rada u Savezu, kada je Kari Pešić obavio razgovor sa mnom. On je čovek koji živi košarku i još davno je imao viziju o potrebi funkcije koja je bitna za reprezentaciju. To nam nije garancija, naravno. Veliki rad je pred nama, na to smo spremni, kao i na velike izazove. Zahvalnost dugujem Kariju, koji je opet imao viziju da je ovo pozicija sa kojom moramo da idemo napred, kao i Saši koji je prepoznao potrebu da se Savez postavi na takve temelje. Nadam se uspešnoj saradnji u budućnosti„, rekao je Tarlać.

Tarlać je tokom igračke karijere branio boje Crvene zvezde, Olimpijakosa, Čikago Bulsa, Real Madrida i CSKA Moskve u kojem se penzionisao 2004.

Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu 1999. u Francuskoj i zlato dve godine kasnije u Turskoj.

Komentari

Vaš komentar