Drobnjak pred Island: Želimo da završimo posao

Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, uspeli su posle Islanda – 83:69, da pobede i Dansku sa 79:68, pa se nalaze na pragu ostvarenja cilja, odnosno plasmana u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Utakmica protiv Danske, imala je gotovo identičan tok, kao i protiv Islanda. Crna Gora je kontrolisala dešavanja na parketu u prvom poluvremenu, rival tokom treće deonice stigao do egala, ali na kraju je do izražaja došao kvalitet, koji je objektivno na strani Crne Gore.

“Veoma bitna pobeda za nas, utakmica je bila teška od početka. Imali smo na startu ubedljivu prednost, ali je Danska selekcija koja nikada ne odustaje. Bilo da vodi ili gubi dvadeset razlike, uvek igra isto. Kada je Danska stigla do preokreta, uspeli smo da podignemo nivo igre u oba pravca, pojačali smo stepen agresivnosti u odbrani, pronalazili dobra rešenja u napadu, pa smo na kraju završili utakmicu, onako kako smo i želeli” rekao je Igor Drobnjak i nastavio:

“Sada nas očekuje novi duel sa Islandom, a cilj je isti. Želimo pobedu, želimo da prikažemo bolju partiju u odnosu na prethodna dva duela, te da obezbedimo mesto u glavnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo”

U narednoj rundi kvalifikacija, Crna Gora, 16. avgusta, sa početkom u 20 časova igra protiv Islanda, koji je je pobedio Dansku sa 91:70, pa je daleko bliži osvajanju jednog od dva mesta koja vode u kvalifikacije za Mundobasket.

Komentari

Vaš komentar