Emotivna Jelena: Ostavila sam ljubav svog života

Reprezentacija 19. avg. 202114:411 komentar
Podeli:
fiba.basketball

Jelena Dubljević, jedna od najboljih košarkašica planete, devojka iz Nikšića, koja je između ostalog, sa Los Anđeles Sparksima osvojila titulu u WNBA ligi, odlučila je da se oprosti od reprezentacije.

Jelena je poznata kao borac bez mane i straha, kao devojka koja je na svakom treningu i utakmici, uvek davala sve od sebe, a kada je reprezentacija u pitanju i više od toga. Bila je lider tima, bila je košarkašica od koje su zazirale sve selekcije kada je sa druge strane parketa bila Crna Gora.

Odluka je bila teška, u jednom trenutku je morala da bude doneta, a zahvalnicu za sve što je uradila kada je ženska košarka u pitanju, dobila je od predsednika Saveza, Nikole Pekovića, tokom pretkvalifikacija za Mundobasket, na kojima je muška selekcija stigla do glavne runde.

„Donela sam najtežu odluku u karijeri. Znala sam da će jednom i taj trenutak doći, ali verujte da nije lako ostaviti najveću ljubav u životu, a reprezentacija je to za mene bila. Uvek sam davala sve od sebe, ponosna sam na ostvareno, ponosna sam na sve devojke i trenere sa kojima sam sarađivala, ali moram da budem iskrena i naglasim da je ostao žal, jer san nije postao java, jer nisam uspela da stignem do medalje sa državnim timom na velikom takmičenju“, naglasila je Jelena Dubljević za Sport Klub, a na pitanje da li će se uskoro vratiti najvećoj ljubavi u svom životu, ali u drugoj ulozi, Jelena je naglasila:

KSCG

„Reprezentacija je najveća ljubav u mom životu i zaista vidim sebe u državnom timu. Međutim, rano je za priču na tu temu, jer su emocije još uvek izuzetno jake. Videćemo kako će se situacija odvijati u periodu koji sledi, ali svi koji me poznaju, znaju da bih volela da pomognem da reprezentacija u bliskoj budućnosti, dobije veću bazu, postane snažnija, konkurentnija na svim nivoima. Za to naravno treba vremena, mnogo rada, truda i odricanja“.

Ljubitelji sporta i košarke u Crnoj Gori nemaju nikakvu dilemu kada je u pitanju osoba koja bi mogla da podigne žensku košarku na daleko viši nivo. Naravno, u pitanju je Jelena Dubljević koja je uvek davala maksimum, koja je uvek težila i stremila vrhunskim ciljevima, koja nikada nije odradila ni jedan trening, niti utakmicu, a da se nije pogledala u ogledalo i rekla – bolje od ovoga nije moglo!

Komentari

Vaš komentar