EP (U16): Srbija prebolela Hrvatsku, slomila Dansku

Reprezentacija 13. avg 202223:25 > 23:262 komentara
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Srbije, momci do 16 godina, koji su u prvoj rundi prokockali prednost od 21-og poena protiv Hrvatske, u drugom kolu Evropskog prvenstva, koje se održava u Severnoj Makedoniji, pobedili su Dansku sa 77:56.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Ognjen Radosić sa 26, Miroslav Bogdanović sa 12 i Filip Ružičić sad evet poena. Kod Danske, bolji od ostalih, bili su Frederik Eriksen sa 13 i Stevan Novović sa devet poena.

Tokom prvog poluvremena, vodila se ravnopravna borba, ali je u nastavku, Srbija uspela da pojača stepen agresivnosti u odbrani, stigli su laki poeni iz tranzicije, a zatim i dragocene pobede pred duel sa Slovenijom u poslednjem kolu grupne faze.

Grupa u kojoj se nalaze Srbija, Slovenija, Hrvatska i Danska, u osmini finala ukršta sa grupom u kojoj su Izrael, Francuska, Litvanija i Holandija.  Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Španija, Grčka i Severna Makedonija, u osmini finala ukršta sa grupom u kojoj su Italija, Poljska, Letonija i Turska.

fiba.basketball

Podsećanja radi, sve selekcije će izboriti plasman u osminu finala. Pobednici prve runde nokaut faze, nastaviće borbu za pobedničko postolje, a poraženi će u borbu za opstanak u elitnoj diviziji. U B divizuju će se preseliti tri reprezentacije.

Komentari

Vaš komentar