EP (U18): Crna Gora vs. Litvanija, Srbija vs. Slovenija

Podeli:
KSCG

Posle Evropskog prenstva za igrače do 20 godina, kreće šampionat Evrope za momke do 18 godina. Domaćin je Izmir, a ugled regiona, braniće Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska i Severna Makedonija. Grupna faza takmičenja kreće 30. jula, a utakmice nokaut faze, možete da pratite na Sport Klubu.

Podsećanja radi, kada je Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina, Srbija je obezbedila povratak u diviziju A, Crna Gora je stigla do bronzane medalje. Sada slede nova iskušenja, nova dokazivanja.

Sistem takmičenja je isti kao i na svim ostalim šampionatima, kada su mlađe selekcije u pitanju. Sve selekcije će posle grupne faze izboriti plasman u nokaut fazu, a posle utakmica osmine finala, osam selekcija će nastaviti borbe za medalje, a osam borbe za opstanak.

kss

Selekcije iz regiona sa različitim ambicijama očekuju prve duele u Izmiru. Primarni cilj Crne Gore je opstanak u diviziji A, a ostaje da se vidi da li izabranici Sava Milovića mogu da urade i više od toga. Crna Gora je u grupi sa Hrvatskom, Litvanijom i Italijom, dok je Srbija u grupi sa Slovenijom, Češkom, Grčkom. Ove dve grupe će ukrstiti u prvoj rundi doigravanja, a ponavljamo još jednom, od osmine finala do samog finala, sve utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

KSCG

U prvom kolu, Crna Gora igra protiv Litvanije, Srbija protiv Slovenije, Hrvatska protiv Italije, a Severna Makedonija protiv Izraela.

Grupa A: Francuska, Izrael, Severna Makedonija, Velika Britanija. Grupa B: Španija, Poljska, Turska, Nemačka. Grupa C: Srbija, Češka, Grčka, Slovenija. Grupa D: Crna Gora, Litvanija, Italija, Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar