EP (U18): Francuska stigla do Svetskog prvenstva

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Francuske, momci do 18 godina, uspeli su da se oporave od poraza u duelu sa Slovenijom u četvrtfinalu, smogli su snage da stignu do petog mesta, pa su zajedno sa selekcijama Španije, Turkske, Srbije i Slovenije izborili plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Podsećanja radi, Francuska je u četvrtfinalu poražena posle triler završnice, a ulogu meč vinera u sastavu Slovenije, prigrabio je Nal Belko, koji je na šest sekundi pre kraja pogodio trojku za konačnih 58:57.

U meču za peto mesto, Francuska je pobedila Italiju sa 66:56, nakon što je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta.

fiba.basketball

Prevagu na tasu Francuske, doneli su Kimani Hoinsu sa 20, Sidi Sisoko sa 17 i Zakarije Perin sa 14 poena. Kod Italije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mateo Visitin sa 15, odnosno Emanuel Inosenti i Rikardo Salvioni sa po 10 poena.

Jako bitnu pobedu je ostvarila i selekcija Hrvatske, koja je u borbi za 13. mesto pobedila Severnu Makedoniju sa 72:59, pa je obezbedila opstanak u elitnoj diviziji, dok su se u niži rang takmičenja preselili Crna Gora, Velika Britanija i Severna Makedonije.

Komentari

Vaš komentar