EP (U18): Hrvati rastužili Makedonce, tužni i Crnogorci

Podeli:

Košarkaši Hrvatske, momci do 18 godina, igraće i naredne sezone u elitnoj, dok će se Severna Makedonija, Crna Gora i Velika Britanija preseliti u B diviziju.

Hrvatska je u meču odluke za opstanak, pobedila Severnu Makedoniju sa 72:59, dok je Crna Gora u borbi za 15. mesto, poražena od Velike Britanje sa 78:74, pa je šampionat Evrope završila bez pobede.

fiba.basketball

Prevagu na tasu Hrvatske, doneli su Vice Zanki sa 13, Luka Krajnović i Marino Drubravčić sa po 12, Andrija Jelavić sa 10 poena. Kod Severne Makedonije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Teodor Simić sa 21-im, Luka Dimitrijevski sa 14 i Petar Bošaleski sa 11 poena.

Najefikasniji u sastavu Velike Britanije protiv Crne Gore, bili su Latrel Dejvis sa 26, Nedas Čelevinskas sa 11 i Isak Raund sa 10 poena. Bolji od ostalih u sastavu Crne Gore, bili su Igor Joković sa 21-im, Petar Minić sa 17 i Amar Hot sa 12 poena.

fiba.basketball

Ostale selekcije iz regiona su bile daleko uspešnije, a izvesno je da će jedna medalja i to bronzana završiti u regionu. Snage će u borbi za bronzanu medalju odmeriti Srbija i Slovenija. Podsećanja radi, na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, do bronzane medalje je stigla Crna Gora.

U finalu, za zlato, boriće se Španija i domaćin Turska, a Španija će posle zlatne medalje na šampionatu Evrope za igrače do 20 godina, nastojati da stigne do trona i u konkurenciji momaka do 18 godina.

Komentari

Vaš komentar