EP (U18): Srbija vs. Španija, Slovenija vs. Turska

Reprezentacija 4. avg 202221:331 komentar
Podeli:
fiba.basketball

Evropsko prvenstvo u košarci, za igrače do 18 godina, ulazi u samu završnicu, a borbe za pobedničko postolje možete da pratite na kanalima Sport Kluba 6. i 7. avgusta. U polufinalu, snage će odmeriti Srbija i Španija, odnosno Slovenija i Turska.

Srbija je protiv Izraela od minus 17 na poluvremenu – 39:22, stigla do pobede – 68:62 i plasmana u polufinale gde će igrati protiv Španije, koja je nadigrala Italiju sa 72:59.

Slovenija je šokirala Francusku – 58:57. Slovenci su na poluvremenu imali dvocifren minus, ali su trojkom na šest sekundi pre kraja uspeli da stignu do velikog iznenađenja. Slovenija će u polufinalu igrati protiv Turske koja je pobedila Litvaniju sa 64:61.

Izuzetno zanimljiva će biti borba za opstanak u elitnom društvu. U razigravanju od 13. do 16. mesta, snage će odmeriti Crna Gora i Severna Makedonija, odnosno Hrvatska i Velika Britanija.

fiba.basketball

Za plasman od 5. do 8. mesta, boriće se Francuska, Izrael, Litvanija i Italija, a za plasman od 9. do 12. mesta, Nemačka, Poljska, Češka i Grčka.

Selekcija koja ostvari dve pobede, obezbediće kotu broj 13, a samim tim i opstanak u diviziji A, dok će se preostale tri reprezentacije preseliti u B diviziju.

Komentari

Vaš komentar