EP (U20): Crna Gora na Češku, Hrvatska na Italiju

Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Dušana Dubljevića, igrači do 20 godina, pobedili su Nemačku sa 76:72 u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, osvojili su prvo mesto u grupi, pa će u osmini finala igrati protiv Češke.

Podsećanja radi, Crna Gora je na startu poražena od Poljske sa 83:62, zatim je pobedila Tursku sa 77:70, a zatim i Nemačku sa 76:72. Nemačka je bila bolji rival u prvom poluvremenu, vodila je posle prve deonice sa 17:9, na poluvremenu sa 35:32.

fiba.basketball

Nemci su imali prednost sve do sredine poslednje deonice, kada je Crna Gora uspela da napravi preokret i stigne do dragocene pobede u psihološkom smislu, pred duel sa Česima, koji su u grupnoj fazi pobedili Ukrajinu, a poraženi su od Španije i Litvanije.

Prevagu na tasu Crne Gore, doneli su Fedor Žugić sa 21-im, Andrija Grbović sa 20, Filip Anđušić sa 19 poena. Kod Nemačke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nolan Adekunle sa 15, Džordan Samare sa 13 i Sananda Fu sa 12 poena.

fiba.basketball

U osmini finala snage će odmeriti: Francuska – Portugalija, Belgija – Grčka, Hrvatska – Italija, Slovenija – Izrael, Španija – Poljska, Litvanija – Nemačka, Turska – Ukrajina, Crna Gora – Češka.

Komentari

Vaš komentar