EP (U20): Poljska nadigrala Crnu Goru u Podgorici

Podeli:
fiba.basketball

Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina, počelo je u Podgorici, a izabranici Dušana Dubljevića, košarkaši Crne Gore, doživeli su ubedljiv poraz od selekcije Poljske – 83:62.

Prevagu na tasu Poljske, doneli su Kasper Marčevka sa 15, Aleksander Viznijevski sa 14, Vojčik Tomaševski sa 13 poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđije Jovanović sa 18, Fedor Žugić sa 16 i Filip Anđušić sa sedam poena.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Crna Gora nije ličila na selekciju koja je u pripremnom period nizala pobede, a ljubiteljima košarke u Crnoj Gori ostaje da se nadaju da su momci izgoreli u prevelikoj želji da pruže maksimum na startu, da će u nastavku takmičenja izgledati daleko bolje.

Crna Gora u narednoj rundi igra protiv selekcije Turske, koja je u prvo kolu pobedila Nemačku sa 66:65. Sve selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u osminu finala, a zatim će osam selekcija nastaviti borbu za medalje, a osam selekcija borbu za opstanak u elitnoj diviziji.

fiba.basketball

U ostalim mečevima prvog kola, postignuti su sledeći rezultati:  Francuska – Hrvatska 76:65, Češka – Ukrajina 98:86, Belgija – Slovenija 76:64, Grčka – Izrael 65:69, Portugalija – Italija 67:71, Turska – Nemačka 66:65, Litvanija – Španija 65:75, Poljska – Crna Gora 83:62.

Komentari

Vaš komentar