EP (U20): Probudila se Crna Gora, pala je Turska

Podeli:

Izabranici Dušana Dubljevića, košarkaši do 20 godina, doživeli su bolan poraz na startu Evropskog prvenstva u Podgorici, ali su pokazali mentalnu snagu, jer su posle poraza od Poljske – 83:62, uspeli da savladaju Tursku sa 77:70.

Prevagu na tasu Crne Gore, doneli su Đorđije Jovanović sa 23, Fedor Žugić sa 17 i Luka Bogavac sa 13 poena. Kod Turske, raspoloženi za igru u napadu, bili su David Mutaf sa 22, odnosno Tibet Gorener  i Adem Bona sa po 13 poena.

Crna Gora u poslednjem kolu prve faze takmičenja igra protiv Nemačke, dok će Turska, koja je u prvoj rundi pobedila Nemačku sa 66:65, odmeriti snage sa selekcijom Poljske, koja je poražena od Nemačke sa 76:69.

Podsećanja radi, plasman u drugu fazu takmičenja, izboriće sve selekcija iz četiri grupe. Zatim slede mečevi osmine finala, nakon kojih će biti poznato, kojih osam selekcija nastavlja borbu za medalje, a kojih osam za opstanak u elitnom društvu.

fiba.basketball

Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Turska, Nemačka i Poljska, ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Španija, Češka, Ukrajina i Litvanija.

Komentari

Vaš komentar