EP (U20): San je postao java, Crna Gora stigla do medalje

Reprezentacija 24. jul 202220:08 > 20:103 komentara
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore, momci do 20 godina, osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Izabranici Dušana Dubljevića uspeli su da pretvore san u javu, a u meču za bronzanu medalju, pobedili su Izrael sa 86:77.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Fedor Žugić sa 22, Đorđije Jovanović sa 11, odnosno Filip Anđušić i Ilija Varajić sa po 10 poena. Kod Izraela, raspoloženi za igru u napadu, bili su Gilad Levi sa 25 i Noam Dovrat sa 15 poena.

fiba.basketball

Izrael je bio bolji rival tokom prve deonice, Crna Gora tokom druge, a na semaforu je pisalo 40:40. Izabranici Dušana Dubljevića su imali veliku podršku navijača, ogroman motiv da san pretvore u javu. Upravo je pomenuti motiv bio dodatna snaga posle poraza od Litvanije u polufinalu i triler završnice.

U nastavku meča, Crna Gora je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, uspevala je da nađe pukotine u defanzivnoj postavci rivala, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 61:52, a dilema je bila, da li će izabranici Dušana Dubljevića koji su za primarni cilj imali opstanak u elitnoj diviziji, uspeti da ostvare san, uspeti da stignu do medalje.

fiba.basketball

Izrael je stigao do 65:69, zatim su usledile trojke Fedora Žugića i Filipa Anđušića, probudili su se navijači, a Crna Gora na krilima podrške sa tribina stigla do velikog uspeha, slobodno se može reći podviga.

U borbi za deveto mesto, Italija je pobedila Sloveniju sa 81:78, dok je u borbi za sedmo mesto, Hrvatska slavila protiv Belgije sa 93:77.

Komentari

Vaš komentar