EP (U20): Španija preko Litvanije do zlata

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Španije, momci do 20 godina, osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Španci su u finalu slavili protiv Litvanije sa 69:61.

U meču za bronzanu medalju, Crna Gora je slavila protiv Izraela sa 86:77. Šampionat Evrope za igrače do 20 godina, sjajno je organizovanu u Podgorici.

Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Ruben Domingez sa 17, Mihel Sančez sa 13, Huan Nunjez sa 11 poena. Kod Litvanije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mantas Rubstavičijus sa 15, Dovidas Butkas sa 11 i Jakubas Rubinas sa osam poena.

Španija je sjajno otvorila meč. Dobila je prvu deonicu sa 26:17. Na poluvremenu je vodila sa 42:37. Litvanija se nije predavala, pa je uoči poslednjeg kvartala, na semaforu pisalo 55:55.

fiba.basketball

Španija je u ratu nerava koji je usledio u završnom kvartalu, imala više snage i koncentracije, u neizvesnoj završnici je imala više snage u oba smera, pa je na kraju, zasluženo stigla do evropskog trona.

U borbi za deveto mesto, Italija je pobedila Sloveniju sa 81:78, dok je u borbi za sedmo mesto, Hrvatska slavila protiv Belgije sa 93:77.

Komentari

Vaš komentar