FIBA: Australija prvi favorit na OI, Slovenija na 5. mestu

Ex-Yu mix 16. jul. 202115:25 > 17. jul. 2021 0:094 komentara
Podeli:
Ethan Miller, Getty Images

Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu favorita pred Olimpijske igre u Japanu, a na prvom mestu se nalazi selekcija Australije.

Košarkaški turnir u Tokiju počeće za 10 dana, pa je FIBA objavila listu favorita, za koju je zadužen analitičar Ivan Ćurković.

Na prvom mestu nalazi se Australija. Reprezentacija koja je završila na četvrtom mestu na prethodnim Olimpijskim igrama, ali i na Svetskom prvenstvu 2019. U pripremnom periodu pobedila je SAD, Argentinu i Nigeriju.

Drugi favorit je aktuelni svetski šampion Španija. Furija je u četiri pripremna meča zabeležila toliko pobeda, a na terenu su se ponovo zajedno našla braća Gasol.

Na trećem mestu su branioci olimpijskog trona, košarkaši Sjedinjenih Američkih Država. Selekcija legendarnog Grega Popoviča izgubila je od Nigerije i Australije tokom priprema, a potom je dobila Argentinu. Potom je virus korona izazvao probleme ‘drim timu’, pa je ekipu napustio Bredli Bil.

Za četvrtog favorita slovi Nigerija, a za petog reprezentacija Slovenije. Iza njih je Francuska, dok je Italija tek sedma. Slede Argentina, Nemačka, Češka, Japan i Iran.

Šta vi kažete, ko ima najveće šanse da osvoji zlato u Tokiju?

Komentari

Vaš komentar