Furnije: Želim da osvojim Evrobasket

Podeli:
Evan Fournier, Rudy Gobet
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Reprezentativac Francuske Evan Furnije rekao je da želi sa Francuskom da osvoji Evropsko prvenstvo sledeće godine, kao i da je to cilj cele ekipe.

Srebrni iz Tokija ovog leta ne žele na tome da se zaustave, a Furnije je za „L’Ekip“ rekao da bi mogla da nastupi „Era Francuske“ kada je reč o košarci u budućnosti.

„Moramo da promovišemo našu sportsku kulturu, da prestanemo da se plašimo i da budemo ambiciozni. Želim da to promenimo i znam da ceo tim to može da postigne. Ne plašimo se nikoga. Moja vizija je da ćemo postati dominantni kao što je to bila Španija poslednjih 15 godina. Tokio je tek naše prvo finale, želim da osvojim Evrobasket 2022. Ovo nije trenutak da se zaustavimo. Imamo priliku da izgradimo dinastiju. Ovaj tim mora da raste svakog leta, da oslobađa iste emocije, da oživljava uspeh iz Tokija – da stavimo po strani ego, međusobne rasprave, da imamo taj pobednički mentalitet. I da to radimo iznova svake godine. To je prilika za naš sport, ali i nešto što može biti iznad košarke, nešto što bi pomoglo francuskom sportu. Možemo da budemo primer celoj generaciji“, rekao je Furnije.

Furnije je bio najbolji strelac ekipe na Olimpijskim igrama u Tokiju, sa prosečno 18.7 poena po utakmici.

Ovog leta je potpisao četvorogofišnji ugovor sa Njujork Niksima vredan 78 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar