Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis posetio Kuću košarke

Reprezentacija 29. jun 202114:56 > 14:58
KSS
KSS

Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije FIBA Andreas Zagklis posetio je danas u društvu direktora FIBA za nacionalne federacije i sportskog direktora FIBA Zorana Radovića “Kuću košarke”. Ugostio ih je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić.

Zagklis je Boliću uručio poklon FIBA Košarkaškom savezu Srbije – spomen ploču sa likom legendarnog Bore Stankovića, uz želju da ona jednog dana krasi ulaz u Trenažni centar KSS.

„Pre svega, moramo da čestitamo vašem Savezu na velikom uspehu na Evropskom prvenstvu za žene, što je veoma važno… To je još jedan korak u promociji ženske košarke u Srbiji. Evo nas sad na poslednjem koraku – kvalifikacione faze za plasman na Olimpijske igre, a ova nedelja je ekstremno bitna za sve članove FIBA porodice. Saznaćemo poslednja četiri tima koja su se kvalifikovala za Tokio, zahvalni smo na saradnji koju imamo sa Košarkaškom federacijom Srbije po pitanju ovako važnog događaja koji ima kvalitet “malog” Svetskog prvenstva. Ovo je moja prva poseta vašoj zemlji od kako je počela Kovid19 pandemija, a nakon smrti počasnog generalnog sekretara gospodina Bore Stankovića. Danas smo obišli njegov grob, a FIBA je donirala KSS spomen ploču kojom želimo da sačuvamo sećanje na ovog izuzetnog čoveka svetske košarke koji je imao izuzetne zasluge za košarku u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji, ali i neverovatan uticaj na celukupnu svetsku košarku. Veoma sam srećan što sam se sastao sa generalnim sekretarom KSS Zlatkom Bolićem, kako bih mu predao ovu spomen ploču za koju se nadam da će se u budućnosti nalaziti na ulazu u trenažni centar Košarkaškog saveza Srbije“, rekao je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

Bolić je uzvratio malim poklonom Zagklisu…

„Zahvaljujem se generalnom sekretaru FINA gospodinu Andreasu Zagklisu na odvojenom vremenu da poseti našu „Kuću košarke“. Čast nam je što smo dobili na poklon ovu spomen ploču koju ćemo okačiti na naš budući Nacionalni trenažni centar koji će biti izgrađen. Tokom posete Zagklisa razgovarali smo o košarkaškim temama. Čestitao nam je zlatnu medalju na ženskom Evropskom prvenstvu u Valensiji i na uspešnom početku organizacije Olimpijskog kvalifikacionog turnira. Ostale teme su bile šta će se dešavati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, planovi KSS, planovi FIBA… Generalni sekretar FIBA je obišao „Kući košarke“, bio je oduševljen peharima i istorijatom Košarkaškog saveza Srbije. Otišao je u odličnom raspoloženju, uz dogovor da se vidimo večeras na utakmici Srbija – Dominikanska Republika“, priča Bolić.

Pre posete Košarkaškom savezu Srbije, Zagklis je iz velikog pijeteta prema liku i delu Borislava Bore Stankovića izrazio želju da poseti njegov grob i oda mu počast, što je i učinio u društvu Zorana Radovića i košarkaškog radnika Ljupčeta Žugića.

Komentari

Vaš komentar