Hrvati pozvali igrača iz srpskog i dvojicu bez kluba

Podeli:
Hario Hezonja, Ognjen Kuzmić, Crvena zvezda
Guliverimage

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić objavio je širi spisak od 24 igrača na koje računa u novembarskom FIBA "prozoru" za plasman na Svetsko prvenstvo.

Povezane vesti

Mršić je pozvao šestoricu ikošarkaša Cibone, četiri člana aktualnog prvaka Zadra, jednog iz Mega Vizure, a na spisku je i Mario Hezonja iz Uniksa .

Ovo je širi spisak koji ćemo skratiti nakon srede i odigranog 11. kola HT Premijer lige. Većina je igrača iz naše lige, a do tada će se iskristalisati situacija sa povredama i eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom,“ rekao je selektor i nastavio:

Nešto ranije, 18. novembra pozvao sam grupu igrača koje želim dodatno da provermi, primera radi Filipa Krušlina i Marina Marića koji u ovom trenutku nemaju klubove i još neke igrače koji nisu na popisu od 24, a koje želim da vidim na treningu jer na njih računam u budućnosti.

Hrvatska 25. novembra u Zagrebu igra protiv Slovenije, a tri dana kasnije gostuje u Finskoj.

Na spisku su: Roko Badžim (Solnok), Darko Bajo (Split), Josip Batinić (Cedevita Junior), Danko Branković (Cibona), Filip Bundović (Cedevita Junior), Mateo Čolak (Široki), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak (Cibona), Tomislav Gabrić (Elan Šalon), Lovro Gnjidić (Cibona), Mario Hezonja (Uniks Kazanj), Antonio Jordano (Zadar), Mate Kalajžić (Gorica), Filip Krušlin (bez kluba), Pavle Marčinković (Zadar), Marin Marić (bez kluba), Dominik Mavra (Zadar), Toni Perković (Split), Roko Prkačin (Cibona), Krešimir Radovčić (Cibona), Roko Rogić (Solnok), Matej Rudan (Mega Vizura), Antonio Vranković (Cibona) i Karlo Žganec (Split).

Kvalifikacije za SP gledajte na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar