“Idemo korak po korak, prvi je Bosna i Hercegovina”

Podeli:
FIBA Basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore intenzivno se priprema za prvi FIBA prozor u glavnom krugu kvalifikacija za Mundobasket, odnosno Evropsko prvenstvo, a sve mečeve ćete moći da pratite na kanalima Sport Kluba.

Posle turnira u Sloveniji, na kojem je Crna Gora pobedila Holandiju, a poražena je od Slovenije, a uoči kontrolnih mečeva sa Srbijom i Severnom Makadonijom, odnosno FIBA prozora i okršaja sa BIH i Litvanijom, ekipi su se pridružili Marko Simonović, Kendrik Peri, Bojan Dubljević. Šanse da Nikola Ivanović i Marko Todorović budu u timu su minimalne.

„Iskreno, baš se radujem što sam ponovo u reprezentaciji i sa nestrpljenjem očekujem iskušenja koja slede. Stigli su Bojan Dubljević i Kendrik Peri, atmosfera u timu je jako dobro, očekuju nas kontrolni mečevi protiv Srbije i Severne Makedonije, a zatim velika iskušenja, kako u prvom FIBA prozoru glavnog kruga kvalifikacija za Mundobasket, tako i na Evropskom prvenstvu“, naglasio je Marko Simonović, pa nastavio:

Foto: KSCG

„Sve misli su usmerene ka duelu koji nas očekuje protiv Bosne i Hercegovine. Radi se o izuzetno kvalitetnom rivalu, koji u Podgoricu dolazi u kompletnom sastavu, sa glavnim zvezdama, Musom i Nurkićem. Međutim, igramo na našem parketu, imaćemo veliku podršku sa tribina, pa verujem da ćemo na krilima navijača uz ogromnu energiju na terenu, uspeti da stignemo do zlata vrednog trijumfa“.

KSCG

Na pitanje kako je zadovoljan u Čikagu, kako se odvija situacija kada je reč o probijanju u sastav tima, mladi Kolašinac je rekao:

„U pitanju je proces, svestan sam bio toga i kada sam otišao u NBA ligu. Napredujem iz dana u dan, iza mene je veoma uspešna Letnja liga, nastavljam sa radom, a utakmice koje slede su dobra prilika da stručnom štabu Čikaga, pokažem da mogu mnogo u izuzetno zahtevnoj konkurenciji. Međutim, u ovom momentu maksimalno sam fokusiran na obaveze državnog tima. Idemo korak po korak, a prvi, izuzetno važan i bitan je duel protiv Bosne i Herceovine“.

Marko Simonovi
Brian Rothmuller/Icon Sportswire/Guliver Images

Podsećanja radi, Crnu Goru u FIBA prozoru očekuju dueli sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno Litvanijom,  a uoči prozora koji sledi, Francuska i Litvanija imaju skor 5-1, Crna Gora 4-2, BiH, Češka i Mađarska 3-3.

Na Evropskom prenstvu, Crna Gora će u grupi sa Turskom, Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom, nastojati da stigne do jednog od četiri mesta koja vode u drugu fazu takmičenja.

Komentari

Vaš komentar