Kokoškov: Nismo bili spremni da se žrtvujemo dovoljno

Reprezentacija 4. jul 202123:13 > 23:5934 komentara
Podeli:
FIBA.basketball

Selektor srpskih košarkaša Igor Kokoškov rekao je da njegov tim nije zaslužio da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, ne samo zbog igre u duelu sa Italijom, već tokom celog kvalifikacionog turnira.

Reprezentacija Srbije je u odlučujućoj utakmici za olimpijsku vizu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“ poražena od Italije, 102:95. ’Azuri’ su praktično tokom cele utakmice konstrolisali rezultat, u jednom trenutku su imali i 24 poena prednosti, da bi Srbija uspela da se približi, ali ne i izazove ih u finišu.

Povezane vesti

Bolji tim je pobedio. Nema drame, emitivno je kada ste selektor nacionalnog tima, ovo je težak poraz. Lično sam razočarano, nismo igrali dobro tokom celog turnira, pokušavali smo da našemo ritam, rotirali smo, bilo je mnogo loših okolnosti, ali kao tim nismo bili spremni da se žrtvujemo dovoljno za Tokio, pa i ja kao selektor. Morate da date 100 odsto, imena nisu ta koja igraju, već igrači i moraju da se pokažu u najboljem svetlu. Kao tim nismo igrali dobro da bismo bili na Olimpijskim igrama. Voleo bih da su se Italijani malo bolje prilikom slavlja, ali mi moramo da naučimo iz ovoga. Jednostavno morate da budete posvećeni, u suprotnom ste samo ime, a to smo jedino i pokazali, ne igru“, naglasio je Kokoškov.

Kokoškov se potom osvrnuo na činjenicu da je jedan od najboljih srpskih košarkaša Vasilije Micić na parketu proveo samo 14 minuta, a da Boban Marjanović nije igrao u drugom poluvremenu.

Bio je deo priprema za utakmicu, planirao sam ga za startnu petorku, ali nije bio tu. Sve se desilo iznenada, Avramovića sam stavio u startnu petorku, počeli smo utakmicu sa drugačijom postavom. Imao je neki medicinski problem sa kojim nisam upoznat u ovom trenutku, nisam doktor. To je razlog zašto je igrao samo 14 minuta, igrao bi više da je bio na 100 odsto, nažalost nije, a igrali su oni koji jesu, jednostavno je,“ rekao je Kokoškov, a potom se osvrnuo na Marjanovićev izostanak u ključnim trenucima.

Bilo je mnogo ključnih trenutaka, da je Boban dominirao u skoku morali bismo da prilagođavamo postavu tome, a kada je bio na terenu pik’en’rol nije funkcionisao. Nisam slep, imam iskustva, za Bobana nisu bile savršene okolnosti, ni Melo nije igrao mnogo za njih. Boban nije mogao da se uklopi u brzu igru, a znam ja poprilično o pripremi za rivale, nije lako izboriti se sa svime. Pokušali smo, nije funkcionisalo, zato je izašao iz igre“.

Srbiju, dakle, treći put u poslednje četiri izdanja nećemo gledati na Olimpijskim igrama. Orlovi su 2016. u Rio de Žaneiru bili drugi, a Kokoškov će novu šansu da napravi veliki rezultat sa državnim timom imati sledeće godine na Evropskom prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar