Korona i kod Amera i kod Furije, Bredli Bil van tima

Reprezentacija 15. jul 202112:42 > 20:47
Bradley Beal
AP Photo/David Becker

Američki reprezentativac i košarkaš Vašingtona Bredli Bil je bio u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom. Zbog toga će morati da prolazi kroz korona protokol i biće odvojen od ostatka ekipe koju sa klupe predvodi Greg Popovič.

Bil će tako propustiti neke mečeve koji slede Amerikancima u sklopu priprema za olimpijski turnir. On će narednih dana biti testiran nekoliko puta mada iz košarkaškog saveza SAD nisu objavili da se radi baš o Bilu.

Amerikanci su ušli u proces traženja zamene za Bredlija pred put na Olimpijske igre, javlja Adrijan Vojnarovski.

Tim Sjedinjenih Država koji ide na Olimpijske igre je već određen, a u njemu su tri igrača koji će iz finala NBA lige direktno u Tokio. To su Džru Holidej i Kris Midlton iz Milvokija i Devin Buker iz Finiksa.

Amerikanci su do sada odigrali tri meča na pripremama za Olimpijske igre. Izgubili su od Nigerije i Australije ali su dobili Argentinu. Sledi još jedan meč sa Australijom pa i duel sa Španijom.

„Crvena furija“ je takođe u problemu jer je Karlos Alosen pozitivan na koronu. Mladi Španac tako neće ići u Vegas, a verovatno ni na Olimpijske igre. Selektor Serđo Skariolo je želeo da vodi svih 14 igrača u Ameriku i da tamo napravi poslednji presek.

Komentari

Vaš komentar