Litvanija i Grčka bez selektora posle kraha u OQT

Reprezentacija 5. jul. 20218:362 komentara
Podeli:
Rick Pitino
fiba.basketball

Dve od četiri selekcije koje su izgubile u finalima kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre su ostale bez selektora. Rik Pitino odlazi sa klupe Grčke, a Darijus Maskolijunas sa klupe Litvanije.

Obe ove reprezentacije su u nedelju doživele velik krah što se svakako može reći i za tim Srbije. Grčka je posle odlične partije protiv Turske izgubila od Češke na turniru u Viktoriji i to velikom razlikom, dok je Litvanija kod kuće pred prepunom Žalgirio Arenom ostala bez rešenja za Luku Dončića.

Pitino napušta Grke posle veoma kratkog boravka u nacionalnom timu.

ČITAJTE JOŠ

Nema budućnosti za mene. Ja sam ovde kao bivši trener i prijatelj Jorgosa Papajanisa. Nisam više trener Grčke. Ovo je bio za mene jedan pokušaj. Ovo mi oduzima mnogo vremena. Trajalo je šest nedelja, a ja i dalje imam tim kod kuće. U Grčkoj ni ne znaju ko vodi Federaciju, ali ima mnogo sjajnih grčkih trenera koji mogu da nastave ono što smo mi gradili ove nedelje i sigurno ću biti tu da im pomognem. Volim Grčku, volim igrače koje treniram ali ovo je bio samo jedan pokušaj za mene„, rekao je posle poraza od Češke Rik Pitino.

On je inače imao i nesuglasice već sa grčkim savezom, a radio je volonterski i nije imao ugovor kao selektor.

Litvanski nacionalni tim napušta Darijus Maskolijunas, koji je trenutno pomoćnik Šarunasu Jasikevičiusu u Barseloni.

Darius Maskoliunas
fiba.basketball

Završio sam sa poslom selektora. Šteta je što se završava na ovaj način. Slovenija nas je ubila u trećoj četvrtini, igrali su sa niskom petorkom, a mi nismo mogli da spustimo loptu u reket. Užasno smo razočarani u sebe, ali i su i mnogi ljudi u Litvaniji razoarani. Mi, treneri smo napravili mnogo pogrešnih taktičkih odluka, koji su rezultirali porazom kod kuće„, rekao je trener Maskoliunas.

Brazil je u Splitu izgubio od Nemačke, a za sada se ne pominje smena Aleksandra Petrovića, dok je Srbija imala možda i najkastrofalniji poraz ali se o promeni selektora Igora Kokoškova, bar odmah posle utakmice nije pričalo.

Komentari

Vaš komentar