Marka: Da li bi Jugoslavija srušila SAD? Odgovor je da!

Reprezentacija 27. apr. 20210:35 > 0:409 komentara
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Tiražna španska “Marka” zadivljena je partijama košarkaša iz balkanskih zemalja u NBA i Evroligi, pa je u tekstu u kojem navodi učinke igrača iz regiona, postavila pitanje o tome kakva bi bila snaga košarkaške reprezentacije Jugoslavije da se država nije raspala.

U tekstu se navodi da bi to bila neustrašiva ekipa koja bi dominirala košarkaškim parketima, a napravljena je i anketa sa pitanjem, da li bi Jugoslavija pobedila reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Za sada je odgovorilo više od sedam hiljada čitalaca, a njih 74 odsto je odgovorilo potvrdno.

U tekstu se nudi i izbor ekipe koja bi, kako se navodi, ‘sejala strah na međunarodnoj sceni’ i ‘dovela u pitanje vladavinu SAD’.

Pomenuti ekipu činili bi Miloš Teodosić, Goran Dragić i Vasilije Micić koji bi se menjali na poziciji organizatora igre, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Bojan Bogdanović i Nemanja Bjelica na pozicijama šutera i niskog krila, te Nikola Jokić, Nikola Vučević, Jusuf Nurkić, Dario Šarić i Nikola Milutinov na pozicijama pod košem.

Komentari

Vaš komentar