Marko Simonović bodrio Crnu Goru, nada se Mundobasketu

Podeli:
KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Dansku sa 79:67, ostvarila je četvrtu pobedu, obezbedila mesto u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket.

Podršku izabranicima Boška Radovića, pružio je Marko Simonović, koji je doputovao iz Amerike, gde je nakon odličnih partija u dresu Čikaga, obezbedio ugovor sa Bulsima.

Podsećanja radi, Marko Simonović je draftovan prošle godine, a ovog leta je potpisao trogodišnji ugovor sa Čikagom, vredan 4,3 miliona evra. Prve dve godine ugovora su zagarnatovane.

„Doputovao sam desetak sati pred utakmicu sa Danskom. Došao sam da bodrim momke sa kojima sam proveo dosta vremena u reprezentaciji. Uvek sam uz reprezentaciju i kada god budem u prilici doći ću da pomognem“, rekao je Simonović nakon meča, pa nastavio:

„Prezadovoljan sam dešavanjima u Americi. Stvari se odvijaju baš onako kako treba. Međutim, svestan sam da je ovo samo početak jedne, nadam se, uspešne priče”.

Marko Simonović je naglasio da je oduševljen atmosferom u Čikagu, kao i odnosom svih ljudi iz kluba.

„Mislim da će mi se ukazati prostor, ali sve je na meni. Moram da radim, moram da budem posvećen i fokusiran, a ostalo će sve doći na svoje mesto, kao posledica rada, truda i odricanja, na koje sam bio i ostao spreman.“

Simonović neće biti u prilici da pomogne saigračima u kvalifikacijama za Mundobasket, kao ni njegov saigrač iz Čikaga, Nikola Vučević, ali bi mogli da bude u timu na Svetskom prvenstvu.

„Nadam se nekom velikom takmičenju u dresu sa državnim grbom. Odazvaću se reprezentaciji kad god budem u prilici“, poručio je Simonović.

Ljubitelji košarke u Crnoj Gori, navijaće za reprezentaciju u kvalifikacijama za Mundobasket, navijače za Čikago u NBA ligi, navijaće da izabranici Boška Radovića stignu do Svetskog prvenstva, a da na njemu, u sastavu tima, budu Marko Simonović i Nikola Vučević.

Komentari

Vaš komentar