Misija Tokio: Kokoškov polako okuplja „Orlove“

Košarka 12. jun. 202116:254 komentara
Podeli:
Stefan Jović, Nemanja Bjelica, Ognjen Jaramaz
foto: KSS

U subotu je u Beogradu počelo okupljanje muške seniorske reprezentacije Srbije pred Olimpijski kvalifikacioni turnir, koji će se održati u Beogradu.

Selektoru Igoru Kokoškovu se javila prva grupa igrača, koju su činili Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović.

Košarkaška reprezentacija Srbije:

Prema planu rada, prvi trening „Orlova“ biće održan u večernjim časovima, dok će se ostatak igrača, u dogovoru sa stručnim štabom, priključivati timu po završetku klupskih obaveza tokom narednih nekoliko dana.

Kvalifikacioni turnir igraće se u hali „Aleksandar Nikolić“ od 29. juna do 04. jula.

Reprezentacija Srbije će trenitrati u Beogradu do srede 16. juna, kada će biti organizovana i zvanična konferencija za medije na kojoj će selektor Kokoškov izneti očekivanja pred „Akropolis kup“ i finalni deo priprema pred Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Pred borbe za odlazak na Olimpijske igre, tim Srbije će na „Akropolis kupu“ odmreriti snage sa reprezentacijama Portorika (18. jun), Meksika (19. jun) i Grčke (20. jun). Dan kasnije, „Orlovi“ se vraćaju u Beograd, gde će poslednju proveru pred kvalifikacioni turnir za OI imati u sredu 23. juna protiv Meksika.

Okupljanju reprezentativaca Srbije prisustvovali su i predsednik KSS Predrag Danilović, potpredsednik Nenad Krstić i generalni sekretar Zlatko Bolić.

Uz selektora Kokoškova prisutni su bili i svi članovi stručnog štaba sa izuzetkom Dejana Milojevića, koji će se timu priključiti po završetku klupskih obaveza.

Novi članovi stručnog štaba su kondicioni trener Marko Sekulić i Aleksandar Matović, koji će biti zadužen za individualan rad sa igračima.

Nenad Krstić, Igor Kokoškov, Zlatko Bolić
foto: KSS

Spisak selekcije Srbije na koji Igor Kokoškov računa:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić.

Bekovi: Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić.

Krila i krilni centri: Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić.

Centri: Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić.

Komentari

Vaš komentar