“Moramo da smanjimo pritisak, hrabro protiv Češke”

Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Dušana Dubljevića, igrači do 20 godina, pobedili su Nemačku sa 76:72 u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, osvojili su prvo mesto u grupi, pa će u osmini finala igrati protiv Češke.

Podsećanja radi, Crna Gora je na startu poražena od Poljske sa 83:62, zatim je pobedila Tursku sa 77:70, a zatim i Nemačku sa 76:72.

“Nismo imali željenu energiju na početku utakmice, uspeli smo da se vratimo u egal tokom prvog poluvremena, bilo je oscilacija i tokom drugog poluvremena, ali smo odigrali agresivnije u odbrani, pametnije u napadu, stigli smo do pobede, a svaki trijumf Crne Gore na Evropskom prvenstvu je veliki uspeh”., naglasio je selektor Crne Gore, Dušan Dubljević, pa nastavio:

fiba.basketball

“Jako je bitno da u duel protiv Češke uđemo bez pritiska. Pomenuti pritisak nas je slomio protiv Poljske, u meču u kojem nismo ličili na sebe, niti smo radili ono za šta smo se spremali. Protiv Turske i Nemačke smo izgledali daleko bolje. Momci su pokazali karakter, očekujem da ćemo protiv Češke odigrati jako, hrabro i odgovorno. Daćemo sve od sebe da stignemo do pobede, da ostvarimo primarni cilj, a to je opstanak u elitnoj diviziji. Sve preko toga je bio i ostao bonus”.

fiba.basketball

U osmini finala snage će odmeriti: Francuska – Portugalija, Belgija – Grčka, Hrvatska – Italija, Slovenija – Izrael, Španija – Poljska, Litvanija – Nemačka, Turska – Ukrajina, Crna Gora – Češka.

Komentari

Vaš komentar