Mršić uprkos debaklu ostaje selektor, ali odlazi iz Zadra

Podeli:
Veljko Mršić
KK Zadar/Zvonko Kucelin

Veljko Mršić ostaje selektor hrvatske reprezentacije uprkos debaklu na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Splitu, ali više neće biti trener Zadra.

U prostorijama HKS održan je sastanak na kojem su bili predsednik Stojko Vranković, potpredsednik Nikola Rukavina,predsednik Stručmnog saveta Dino Rađa, generalni sekretar Josip Vranković i Mršić.

“Odluka je da Veljko Mršić ostaje selektor, njegov ugovor traje do završetka Evrobasketa,” za Sportske novosti otkrio je Vranković i nastavio:

Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za EP i to je činjenica, kao što je činjenica da poslednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vreme. Međutim, s obzirom da se Mršić kvalifikovao za Evrobasket, i tu je uz igrače, njegova zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti, od kasnog priključenja igrača nadalje, stao sam uz Veljka, stao je i Savez. Idemo zajedno dalje, već u novembru nas čeka početak kvalifikacija za SP. Mi smo zadovoljni kako je reprezentacija izgledala i kakva je bila atmosfera na kvalifikacijama za Evrobasket i želimo da se to ponovi u kvalifikacijama koje nas čekaju.

Vranković je potvrdio da Mršić neće biti Zadra.

“Biće isključivo selektor, to je naš dogovor.”

Vranković je istaknuo i kako su Rađa i Mršić izgladili nesporazume.

 

Komentari

Vaš komentar