Nema euforije: Moramo da dobijemo Izrael

Jelena Škerović
KSCG

Jelena Škerović, selektor košarkašica Crne Gore delovala je smireno i staloženo posle meča sa Švedskom i velike pobede koju su ostvarile njene izabranice, na čelu sa Jelenom Dubljević koja je uz 34 poena imala 14 skokova i pet asistencija.

Košarkašice Crne Gore pobedile su Švedsku u Podgorici sa 69:67, stigli su do zlata vrednih bodova, a sada im ostaje da u duelu sa Izraelom koji je na programu 6. februara sa početkom u 19 časova, stave tačku na „i“, te izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Odmah posle meča sa Švedskom, Jelena Škerović je naglasila da je ostvaren veliki korak ka plasmanu na šampionat Evrope, ali da nije vreme za slavlje, da nema mesta za euforiju, jer je do ostvarenja cilja neophodno da se napravi još jedan korak u vidu pobede nad Izraelom.

“Stili smo do velike pobede koja je došla kao rezultat izuzetne borbenosti i požrtvovanosti svih devojaka od prvog do poslednjeg minuta. Odbrana je bila na željenom nivou, a imali smo hrabrosti i odlučnosti da pogodimo nekoliko jako teških šuteva u prelomnim momentima utakmice. Napravili smo veliki uspeh, ali vremena za slavlje nema, a o euforiji tek da ne govorim”, naglasila je Jelena Škerović i nastavila:

“Sada je prioritet da osvežimo ekipu, jer je potrošnja bila ogromna, a u narednoj rundi nas čeka potpuno odmorna selekcija Izraela. Imali smo mnogo problema u prvom meču protiv pomenutog rivala, znamo odakle preti najveća opasnost i šta treba da uradimo da stignemo do pobede i cilja, odnosno plasmana na Evropsko prvenstvo. Nemamo dovoljno vremena, ali učinićemo sve što je u našoj moći da oporavimo ekipu, da sa istim žarom, istom energijom uđemo u duel sa Izraelom, a posle te utakmice i pobede kojoj se nadamo svi u timu, biće vremena za slavlje i euforiju. Sada nam je potreban maksimalan mir i maksimalna koncentracija”.

Utakmica između Crne Gore i Izraela na programu je 6. aprila sa početkom u 19 časova. Pobeda vodi Crnu Goru na Evropsko prvenstvo.

 

Komentari

Vaš komentar