Nikola Ivanović predvodi Crnu Goru, nema Bojana Dubljevića

Podeli:
fiba.basketball

Selektor košarkaša Crne Gore, Boško Radović, saopštio je spisak igrača na koje računa za duele protiv Francuske i Portugalije u trećem FIBA prozoru za Mundobasket, koji su na programu 1. i 4. jula i koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Nikola Ivanović će kao što se i očekivalo biti u sastavu tima protiv Francuza, ali u timu, kao što se i očekivalo, neće biti Bojana Dubljevića, Dina Radončića, Marka Simonovića, Nikole Vučevića i Marka Todorovića.

Amerikanca Džastina Kobsa će protiv Francuske i Portugalije zameniti Džona Radebo, koji je nedavno iz Ludvizburga prešao na Tenerife, a kada je Evropsko prvenstvo u pitanju, u igri će biti i Kendrik Peri, bivši igrač Budućnosti, a sada igrač Unikahe.

fiba.basketball

Spisak: Nikola Ivanović, Nikola Pavlićević, Igor Drobnjak, Vladimir Mihailović, Petar Popović, Fedor Žugić, Džona Radebu, Vladimir Tomašević, Emir Hadžibegović, Radosav Spasojević, Nemanja Radović, Aleksa Ilić, Vasilije Baćović, Zoran Nikolić.

Uoči poslednje FIBA prozora kada je prva faza u pitanju, Francuska ima skor 4-0, Crna Gora i Mađarska 2-2, a Portugalija 0-4.

fiba.basketball

Svaka utakmica je od ogromnog začaja jer se bodovi iz prve, prenose u glavnu rundu, a grupa u kojoj se nalazi Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj su Češka, BiH, Litvanija i Bugarska. Po tri selekcije će izboriti plasman u glavnu rundu.

 

Komentari

Vaš komentar