OQT: Vigins i Beret slomili Pitinove Grke, Turci slavili

Podeli:
Andrew Wiggins
fiba.basketball

Kanada je slavila protiv Grčke 97:91, a Turska protiv Urugvaja95:86 u prvom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji se igra u Viktoriji u Kanadi.

Grci su vodili protiv Kanade do pred kraj treće četvrtine kada je ekipa selektora Nika Nursa uspela da napravi preokret i da se zatim i odlepi na početku četvrte četvrtine. Tada su Kanađani napravili seriju 13:2 kojom su i obezbedili ključnu prednost.

Ar Džej Beret i Endrju Vigins su predvodili Kanađane. Beret je imao 22, a Vigins 23 poena, dok je Nikel Aleksander Voker ubacio 18. Dinos Mitoglu je kod Grčke imao 14 poena, a Kostas Slukas i Nik Kalates po 12. Kostas je imao osam, a Nik devet asistencija.

Kanađani sada igraju sa Kinom u noći između srede i četvrtka, a dan kasnije i Grci imaju meč sa tom rerpezentacijom.

Turci su započeli turnir pobedom nad Urugvajem. Mučili su Urugvajci iskusnijeg protivnika i vodili su čak 79:74 u poslednjoj četvrtini kada su Turci napravili seriju 9:0. U tim trenucima su se izabranici selektora Orhuna Enea najviše oslonili na Džedija Osmana, ali je dobro igrao i Šehmus Hazer, Alperen Šengun i Burahan Tundžer.

Osman je imao 27 poena uz devet skokova, dok je MVP turskog prvenstva Alperen Šengun ubacio 15 poena. Igrač Albe Džejson Grejndžer je kod Urugvaja bio najbolji sa 25 poena i deset asistencija.

Turcima sledi meč sa Česima u noći između srede i četvrtka, a zatim sa Česima igraju i Urugvajci.

Komentari

Vaš komentar