Pablu Lasu ponuđeno da vodi Izrael

Pablo Laso
2020 Euroleague Basketball

Izraelska reprezentacija traži novog selektora, a kako pišu ozbiljni tamošnji novinari u toku su pregovori Košarkaškog saveza te zemlje i trofejnog stručnjaka iz Španije Pabla Lasa.

Laso od minulog leta nema posao jer se razišao sa Realom i to ne na najprijatniji način. On je posle zdravstvenih problema rekao da i dalje želi da se bavi trenerskim poslom, ali još uvek nema kluba koji je Lasu dao dovoljno dobru ponudu.

Nije isključeno da Laso zato preuzme reprezentaciju, a kako stoje stvari Izrael je prvi koji je napravio korak. Izrael je ispao sa Evrobasketa u grupnoj fazi iako se radi o zanimljivoj reprezentaciji koja će predvođena Denijem Avdijom imati dobar tim u narednim sezonama. Otkaz je u novembru dobio Gaj Gudes, pa se sada traži novi selektor koji bi završio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i koji bi vodio tim u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine.

Laso je u karijeri najduže bio na klupi Reala gde je sedeo od 2011. do srčanog udara kog je doživeo na proleće 2022. godine. Sa Realom je dva puta bio prvak Evrope, šest puta Španije, a isto toliko puta je osvojio i Kup kralja.

Komentari

Vaš komentar