Pehar Evropskog prvenstva stigao u Crnu Goru

Podeli:
KSCG

Trofej namenjen pobedniku Evropskog prvenstva u košarci 2022. godine, stigao je u Crnu Goru, gde će boraviti do 22. juna. Promocijom pehara FIBA počinje i kampanju za šampionat Starog kontinenta koji se igra u septembru.

Trofej će biti gost svih učesnika šampionata, a u Crnoj Gori će građanima biti promovisan na Cetinju i Podgorici. Pored toga planirano je da se omogući ljubiteljima košarke da se sa peharom fotografišu na Svetom Stefanu i Lovćenu.

“Trofej Evropskog prvenstva putuje kroz sve zemlje učesnice. U naredna dva dana pehar će biti gost Košarkaškog saveza Crne Gore i organizovali smo njegovu promociju. Pozivamo sve gledaoce, navijače, koji žele da podrže reprezentaciju da prisustvuju i ovom događaju”, istakao je generalni sekretar saveza Darko Ivanović.

Trofej će na Dvorskom trgu na Cetinju biti izložen 21. juna od 19 do 20 časova. Dan kasnije od 18 do 20 časova će biti na Trgu nezavisnosti, a zatim na košarkaškom terenu u Njegoševom parku od 20 do 22 časa.

Tom delu će prisustvovati i članovi seniorske, odnosno 3×3 reprezentacije, koja je takođe izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Komentari

Vaš komentar