Peković: Radović ostaje selektor, mladi prioritet

Reprezentacija 24. maj. 202119:18 > 19:211 komentar
Podeli:
Nikola Peković
KSCG

Nikola Peković je kao što se i očekivalo, kao što je i najvaljeno, imenovan na mesto predsednika Košarkaškog saveza Crne Gore, na kojem će zameniti Veselina Barović.

Svojevremeno jedan od najboljih centara planete, koji je u minulom periodu bio tim menadžer državnog tima, nije imao protivkandidata, a na Izbornoj skupštini je kao i na Upravnom odboru, dobio jednoglasnu podršku.

Osećam veliku čast i obavezu, hvala svima koji su me podržali. Nadam se da ću u periodu koji sledi opravdati ukazano poverenje. Maksimalno savesno ću raditi posao. Imamo dosta obaveza, mnogo takmičenja, biće dosta raznih pitanja i trudiću se, sa svojim timom, da što bolje odgovorimo na sve zahteve sa kojim ćemo se suočiti“, rekao je Nikola Peković.

povezano

Iskušenja stižu jako brzo. Košarkašice u junu očekuje Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj, a košarkaši u avgustu počinju pretkvalifikacije za Mundobasket. Promena, kada je stručni štab u pitanju, neće biti.

Selektor ostaje Boško Radović. Tu nema nikakvih promena, menjalo se samo rukovodstvo“, naglasio je Nikola Peković.

Peković je po završetku igračke karijere skoro dve godine bio predsednik Partizana. U ekspozeu je poručio da želi da popularizuje košarku kod najmlađih, da što više mladih igrača izrasta u vrhunske igrače u klubovima iz Crne Gore.

Već krajem nedelje, počinjemo sa radom. Krenućemo po opštinama, da obavimo razgovore sa svima, sa kojima budemo mogli. Poslati su dopisi klubovima, sve mora da se obiđe i sagleda, jer bez mladih igrača nema ni budućnosti košarke. Imamo već dosta igrača iz seniorke selekcije koji su na zalasku karijere, moraće neki novi klinci da dođu“, naglasio je Peković, pa nastavio:

Sigurno je da ne možemo da uskratimo klubovima koji se bore za medalje da dovode strance, ali svako voli da ima što više naših, domaćih igrača. Imamo dosta timova u ABA 2 ligi, Prva liga nikad nije bila ovako jaka i mislim da ima dosta mesta za napredak. Trudićemo se da to što više poboljšamo“, zaključio je Peković.

Skupština je počela minutom ćutanja u čast prvog selektora ženske reprezentacije Miodraga Baletića, predsednika Skupštine Rafeta Husovića i predsednika Arbitražne komisije, Miodraga Bojanića.

Novi predsednik Skupštine je Radoslav Jovanović, dok je potpredsednik Zoran Kojičić. Arbitražnu komisiju će voditi Željko Vuković, a njen novi član je Radoje Božović. Za predsednika Nadzornog odbora je izglasan Jovan Marković.

Veselin Barović je, na predlog Nikole Pekovića, izabran za člana Upravnog odbora.

 

Komentari

Vaš komentar