Pešić u svom stilu: Kako predsednik ima ton, a ja ne?

Reprezentacija 29. sep. 202113:40 > 13:443 komentara
Podeli:
Svetislav Pešić
Guliver image

Dugo se spekulisalo o odlasku Igora Kokoškova i dolasku Svetislava Pešića na mesto selektora Srbije. Kada je to postalo i zvanično, na konferenciji za medije u Košarkaškom savezu Srbije Pešić je govorio o svojoj novoj viziji srpskog tima, kao i o tome koje su glavne razlike u odnosu na njegov prethodni angažman na klupi Srbije. Javnosti se prvo obratio prvi čovek KSS Predrag Danilović, a Pešić je odmah nakon njegovog obraćanja imao šaljiv komentar zbog problema sa mikrofonom.

I zvanično želim Pešiću sve najbolje, nema potrebe da se posebno on predstavlja. Slede nam naredne akcije, nemam šta da kažem osim da mu poželim zdravlje, sreću i sve najbolje„, kratak je bio Danilović u uvodnom obraćanju.

Nakon nekoliko neuspelih pokušaja da se obrati novinarima Svetislav Pešić je uzeo drugi mikrofon i prokomentarisao:

„Kako predsednik ima ton, a ja nemam? Evo sad ću ja dobiti ton“.

Pešić se na klupu Srbije vraća posle 19 godina, a u svom prvom mandatu sa nacionalnim timom svoje države postao je evropski i svetski prvak (2001. i 2002. godine).

Pešić je u svojoj velikoj i trofejnoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio i evropsku titulu 2001. godine u Turskoj i svetsku naredne godine u Indijanapolisu. Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

Bliži se prvi „prozor“ kvalifikacija, a Srbija 25. novembra dočekuje Letoniju. Tri dana kasnije sledi gostovanje Slovačkoj. U grupi A još igra i Belgija, a plasman u drugi krug kvalifikacija obezbediće tri najbolje selekcije.

 

Komentari

Vaš komentar