Petrović: Ovaj Brazil je mnogo jači od Hrvatske

Reprezentacija 30. jun. 202123:02 > 23:05
Podeli:
Aca Petrović
FIBA.basketball

Reprezentacija Brazila neočekivano lako pobedila je seleckiju Hrvatske na kvalifikacionom turniru u Splitu za plasman na OIlimpijske igre.

Južnoamerička selekcija je slavila 94:67 i posle startnog trijumfa protiv Tunisa (83:57) obezbedila prvo mesto u grupi pred polufinale.

Povezane vesti

Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila da sakrijem sve što sam mogao. Počeli smo sa rezervnom petorkom, ne sećam se da li je ona ikad trenirala zajedno, ali ona je odigrala savršena obranu i iskoristila svaku grešku protivnika. Ovo je bila najbolja utakmica Brazila u četiri godine koliko sam selektor, još bolja nego kad smo pobedili Grčku na Svetskom prvenstvu“, rekao je selektor Brazila Aco Petrović i nastavio:

„I da igramo u finalu protiv Hrvatske, obrambeno nam najbolji hrvatski igrači odlično odgovaraju i možemo da ih čuvamo. U to sam verovao i pre utakmice, a sad sam se uverio.

Nekadašnji selektor Hrvatske smatra da je njegova ekipa mnogo bolja od tima Veljka Mršića.

Verovatno nisu ovo očekivali od nas. U eventualnoj utakmici u finalu nećemo moći da ih iznenadimo na isti način, ali verujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske.

Petrović i Brazilci su aplauzom ispraćeni iz dvorane u Splitu.

„Svi znate kakav je moj kurikulum u Hrvatskoj. Bilo je i lepih i ružnih trenutaka. Sigurno je da kad završi jedna ovakva utakmica i kad moja ekipa dobije aplauz, srce mi je puno„, naglasio je Petrović.

Hrvatska u četvrtak u 20 časova protiv Tunisa igra za mesto u polufinalu.

U drugoj grupi Meksiko ima učinak 1-1, Nemačka 1-0, a Rusija 0-1.

Komentari

Vaš komentar