Poarije o lokacijama za Igre: Blamiraš nas pred celim svetom

Reprezentacija 19. mar. 202216:42 > 16:49
Podeli:
Vensan Poarije
Euroleague via Getty

Nekoliko francuskih reprezentativaca uputilo je kritike na račun organizatora Olimpijskih igara u Parizu 2024. zbog objavljenih planova u vezi sa terenima na kojima će se takmičiti najbolji košarkaši planete. L'Ekip navodi da je zabrinutost izrazila i FIBA.

Organizacioni odbor Igara u cilju smanjenja troškova nada se da će moći da sprovede svoj plan. Najavljeno je da će za prvu rundu turnira biti korišćeni objekti Port de Versaj, dom Pariske međunarodne poljoprivredne izložbe.

„Osvojili smo srebrnu medalju na prethodnim Olimpijskim igrama, igraćemo kod kuće i ne zaslužujemo pravu arenu? Košarka je timski sport broj jedan na Igrama“, rekao je Evan Furnije. Reprezentativac Francuske i košarkaš Njujork Niksa je već danima aktivan o toj temi na svojim društvenim mrežama i sve komentare prati fotografijama lokacije koja je u planu za odigravanje košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

„Da li ćete zaista dozvoliti da se najbolji timski sportovi Igara igraju na ovoj lokaciji“, napisao je Nikolas Batum na tviteru uz fotografije i dodao:

„Ne znam ko je glavni, ali moraš biti bolji za košarku“.

Na tviteru se oglasio i Vensan Poarije iz Real Madrida:

„Ne znam ko je zadužen za izbor lokacija za Olimpijske gire 2024, ali brate, potrudi se jer nas blamiraš pred celim svetom“.

Prema aktuelnim planovima, košarkaši će se u Akor Hotel Arenu preseliti tek nakon prve faze turnira.

Učesnici Igara biće poznati nakon Svetskog prvenstva 2023. i kvalifikacionih turnira za Igre 2024. godine.

Komentari

Vaš komentar