Poljska posle Srbije, savladala i Hrvatsku

Podeli:
FIBA.basketball

Košarkašice Poljske izvojevale su i drugu pobedu na turniru u Atini. Poljska je posle Srbije – 72:60, pobedila i Hrvatsku sa 71:57.

Hrvatska je tokom prve deonice bila ravnopravan rival. Na semaforu je pisalo 18:17 za Poljsku, a zatim je usledila deonica u kojoj je rešeno pitanje pobednika. Poljska je drugi kvartal dobila sa 27:13, stekla je 15 poena prednosti, a stečeni kapital je ljubomorno čuvala do kraja meča.

Hrvatska je dobila poslednju četvrtinu, pa je uspela da ublaži poraz, da ublaži prilično bledo izdanje protiv selekcije Poljske, koja je u prvom kolu pobedila selekciju Srbije sa 72:60, dok je Hrvatska poražena od Grčke sa 88:71.

Gregory Shamus, Getty Images

U drugom kolu, snage će odmeriti Srbija i Grčka, a turnir će biti završen nakon duela Srbije i Hrvatske, odnosno Grčke i Poljske.

Od svih učesnika turnira, jedino će selekcija Srbije igrati na Svetskom šampionatu koje 22. septembra počinje u Australiji. Srbija je u grupi sa Australijom, Kanadom, Malijem, Japanom i Francuskom. Drugu grupu sačinjavaju SAD, BiH, Belgija, Kina, Portoriko, Južna Koreja.

Komentari

Vaš komentar