Popović: Daleko je EP, mislimo samo na FIBA prozor

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore intenzivno se priprema za treći FIBA prozor, u kojem će protiv Francuske i Portugalije nastaviti borbu za mesto na Mundobasketu. Uoči poslednjeg prozora, koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba, Francuska ima skor 4-0, Mađarska i Crna Gora 2-2, Portugalija 0-4.

Izabranici Boška Radovića prvi meč igraju 1. jula protiv Francuske u Podgorici, a tri dana kasnije sledi gostovanje u Portugaliji. Svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti, jer se bodovi iz prve, prenose u glavnu rundu takmičenja.

„Nije nam lako da se posle prilično duge pauze vratimo u takmičarski ritam i dostignemo otpimalnu formu kao ekipa. Imamo dosta izostanaka, ali momci koji su u timu, uključujući i mene, daće sve od sebe da u duelima sa Francuskom i Portugalijom prikažu dobre partije, stignu do pobeda”, naglasio je Petar Popović pa nastavio:

fiba.basketball

“Nikada se nismo bavili kalkulacijama pa nećemo ni sada. Francuska jeste veliki favorit, ali borićemo se do poslednjeg atoma snage da stignemo do iznenađenja. Tek posle meča sa Francuskom, možemo da pričamo o duelu sa Portugalijom. Slovimo za favorita na papiru, ali nam je kristalno jasno da neće biti lako pomenutu ulogu opravdati na parketu. Ipak, nadam se i verujem da smo kadri da stignemo do pobede”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Popović je nastavio sa izlaganjem:

Petar Popović
fiba.basketball

“Daleko je Evropsko prvenstvo, sada su sve misli usmere ka FIBA  prozoro koji nas očekuje. Naravno da je problem činjenica da u timu imamo samo jednog pravog centra. Moraćemo da promenimo sistem, moraćemo da ubrzamo igru, pojačamo stepen agresivnosti u oba smera, moraćemo da unesemo mnogo više energije u oba duela. Što se duela sa Francuskom tiče, zaista očekujem veliku podršku sa tribina, jer nam je ona neophodna u ovom trenutku i može da bude prevaga na tasu u meču koji sledi”, zaključio je Popović.

FIBA Basketball

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Francuska, Mađarska i Portugalija, u glavnoj rundi ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, Češka, Bugarska i BiH.

Komentari

Vaš komentar