“Prvi cilj smo ostvarili, borba za Mundobasket se nastavlja”

Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, nisu briljirali, ali su ostvarili cilj. Prebrodili su pretkvalifikacije, u konkurenciji sa selekcijama Danske i Islanda, kao što se i očekivalo, izborili su plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Objektivno, teško je bilo i očekivati neke sjajne partije u periodu kada klupske sezone nisu počele, tačnije rečeno, većina klubova tek počinje pripreme za sezonu koja sledi.

Plasman u glavnu rundu kvalifikacija je bio imperativ, a sve osim toga bi bilo ravno katastrofi. Tako je rekao selektor Boško Radović pre početka turnira, koji je odlično organizovan u Podgorici.

Katastrofa je izbegnuta, a Crna Gora se u pretkvalifikacijama našla, jer nije imala dovoljno sreće i iskustva da izbori plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije za Mundobasket počinju u novembru ove, a završavaju se u julu naredne godine.

Velika iskušenja očekuju izuzetno mladu i talentovanu reprezentaciju Crne Gore, pred kojom je svetla budućnost, pod uslovom da nastavi da se razvija u željenom smeru i pod uslovom da tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bude u kompletnom, ili bar, što kompletnijem sastavu.

„Bio je to jedan težak turnir, mučili smo se protiv Islanda i Danska, ali smo uspeli da ostvarimo cilj, uspeli smo da stignemo do glavne runde kvalifikacija za Mundobasket. Protiv Islanda smo u drugom meču gubili sa 14 razlike sredinom treće deonice. Videli ste da su dobra ekipa, da igraju kvalitetno i mislim da smo odradili dobar posao na kraju. Zadovoljni se vraćamo klupskim obavezama, a sa nestrpljenjem i optimizmom očekujemo prve duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo”, rekao je Dino Radončić, koji je isključen tokom duela protiv Danske, ali je u sva tri meča pokazao zaista mnogo, pokazao je da nije slučajno stručni štab Saragosa, odlučio da ga uvrsti u sastav tima za sezonu koja sledi, pa nastavio:

fiba.basketball

„Pobeda nad Islandom ima i posebnu težinu, jer takve utakmice odslikavaju karakter ekipe, stvaraju dobru atmosferu. Iza mene je ostala odlična sezone na klupskom nivou. Osećam da mogu mnogo da pomognem kako klubu u narednoj sezoni, tako i reprezentaciji, tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Volim da igram u dresu sa državnim grbom, uvek nastojim da pružim maksimum, pa i više od toga. Što se tiče glavne runde kvalifikacija, uveren sam kao i svi u timu, da ćemo imati šta da kažemo i pokažemo u duelima sa sigurno jačim selekcijama u odnosu na Island i Dansku”, zaključio je Dino Radončić.

Sa turnira u Podgorici, plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket, izborili su Crna Gora i Island. Do cilja, su stigli Letonija i Belorusija, Švedska i Portugalija, a jako blizu su Severna Makedonija i Švajcarska.

Komentari

Vaš komentar