Rađa: Stojko i ja smo se hvatali za glavu zbog Mršića

Reprezentacija 4. jul. 202121:08 > 21:17
Podeli:
Dino Rađa
Maddie Meyer/Getty Images

Legenda hrvatske i jugoslovenske košarke i predsednik Stručnog saveta HKS Dino Rađa izneo je brojne zamerke na rad selektora Veljka Mršića, koga smatra najodgovornijim za debakl reprezentacije u pokušaju da se domogne olimpijskog turnira. Ali ne beži ni od sopstvene odgovornosti.

povezano

Moja je odgovornost što sam doveo trenera koga sam doveo. Većinu sugestija koje smo mu davali nije prihvatio, jer je imao svoju viziju. Ta vizija je dovela do ovoga što se dogodilo protiv Nemačke. Nervira me što po njegovim izjavama vidim da on tu ne vidi ništa problematično. To što je on napravio u poslednjih sedam minuta bilo je klasično košarkaško samoubistvo. Kada smo videli šta radi, kakve poteze povlači, Stojko i ja smo se hvatali za glavu. Da je namerno išao da izgubi neke odluke bi mu više imale smisla. Nešto slično nisam video u svojoj karijeri – rekao je Rađa u intervjuu za „Index.hr

Ipak, ukazuje da je problem hrvatske mnogo dublji od loših poteza selektora Mršića.

Problem je što su sve tri ekipe koje su igrale protiv nas agresivnije od nas. I Tunis je agresivniji od nas. Nama Babo otegne jaja da bi primio loptu, a kad je primi, njemu igrač diše za vratom. On to može podneti jer ima kvalitet. Donekle to može izdržati i Hezonja, jer ima kvalitet. Svi ostali to ne mogu jer na to nisu navikli. Zašto nisu navikli? Zato što igraju domaće prvenstvo u programu prema kojem se igra da igrač stoji tri metra od igrača. Stalno to ponavljam kako se na našim utakmicama igra obrana bez agresivnosti, bez pritiska. Onda dođu Krka i Borac iz Čačka i pometu Split u zadnja dva kola ABA lige 20 razlike samo zato što su agresivniji. Sve dok mi po klubovima ne uvedemo pravilo da sve kategorije moraju igrati obranu na određeni način, uzalud nama pričanje.

Komentari

Vaš komentar