Radović za SK: Sve je podređeno Bosni i Hercegovini

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore intenzivno se priprema za prvi FIBA prozor u glavnom krugu kvalifikacija za Mundobasket, odnosno Evropsko prvenstvo, a sve mečeve ćete moći da pratite na kanalima Sport Kluba.

Podsećanja radi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Crna Gora će u prozoru koji sledi odmeriti snage sa Bosnom i Hercegovinom na svom parketu, odnosno Litvanijom u gostima. Litvanija i Francuska imaju skor 5-1, Crna Gora 4-2, BiH, Mađarska i Češka 3-3.

fiba.basketball

U međuvremenu, Crna Gora je učestovala na turniru u Sloveniji. Pobedila je Holandiju, poražena je od Slovenije, a uoči kontrolnih mečeva sa Srbijom i Severnom Makedonijom, ekipa se kompletirala, jer su stigli Marko Simonović, Bojan Dubljević i Kendrik Peri.

Šanse da Nikola Ivanović i Marko Todorović budu u sastavu tima za FIBA prozor i Evropsko prvenstvo nisu velike, naprotiv, ali…

KSCG

“Za sada sve ide po planu, ako izuzmemo dva jaka udarca koja smo dobili u vidu povreda Nikole Ivanovića i Marka Todorovića. Stigli su Simonović, Dubljević i Peri, nastavljamo sa još jačim radom, imamo vremena do utakmice sa Bosnom i Hercegovinom, koja je u ovom momentu apsolutni prioritet. Nadam se da će nas povrede mimoći, očekujem da će atmosfera biti isti kao što je bila protiv Francuske”, naglasio je Boško Radović za Sport Klub pa nastavio:

fiba.basketball

“Bosna i Hercegovina stiže u Podgoricu u komletnom sastavu, ali nikada nismo gledali u tuđe dvorište. Nastojimo da maksimalno spremni i fokusirani dočekamo meč koji je od ogromnog značaja kada je plasman na Mundobasket u pitanju. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo dati maksimum, da ćemo se boriti za svaku loptu i pedalj terena, kako bi na krilima navijača stigli do pobede. Ono što nam ne treba su pritisak i euforija, jer se kvalifikacije za Mundobasket nastavljaju i posle duela sa Bosnom i Hercegovinom, koja je prioritet i kojoj je sve podređeno u ovom trenutku”.

fiba.basketball

Podsećanja radi, Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Španijom, Turkom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom, a izvesno je da će izabranici Boška Radovića nastojati da stignu do jednog od četiri mesta koja vode u drugu fazu takmičenja.

Komentari

Vaš komentar