Saketi: Možda nam je Micićeva povreda pomogla…

Podeli:
FIBA.basketball

Selektor Italije Romeo Saketi istakao je da je presrećan zbog plasmana svog tima na Olimpijske igre, a da je posebno zadovoljan što su njegovi igrači igrali sa tolikom radošću.

Italijani su posle 17 godina uspeli da se izbore na mesto na Olimpijskim igrama, pošto su u finalu kvalifikacionog turnira u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladali Srbiju 102:95.

Povezane vesti

Igrali smo intenzivno u odbrani u prvom poluvremenu, a oni su imali mnogo opcija u napadu, postigli smo 50 odsto šuteva za tri poena pre pauze. Mučili smo se u nastavku kada su oni uspeli da realizuju nekoliko napada u nizu, ali smo ostali fokusirani i završili smo utakmicu. Možda nam je Micićeva povreda pomogla jer je on sjajan igrač, ali sam srećan jer su moji igrači bili fokusirani, igrali su sa radošću, to je važno, a pobeda je došla kao posledica toga“, naglasio je Saketi.

Jedan od najboljih u timu Italije Akile Polonara istakao je da je njegov tim odigrao sjajnu utakmicu. Polonara je utakmicu završio sa 22 poena i 12 skokova.

Odigrali smo sjajnu utakmicu, posebno u odbrani, a potom smo pogađali u napadu. Posle prvog poluvremena smo imali plus 12, treću četvrtinu smo započeli sa pravim pristupom, veoma agresivno, energično, u napadu smo odigrali sjajnu utakmicu. Srećni smo jer posle 17 godina igramo Olimpijske igre“, rekao je Polonara.

Kapiten ’Azura’ Nikolo Meli pre pet godina je bio deo tima koji nije uspeo da se kvalifikuje za Igre u Riju, ali je presrećan što će se naći u Tokiju. Iskusni igrač je istakao da je ključ trijumfa nad Srbijom bila timska igra u kojoj je svako učestvovao, čak i oni kojima nije išlo.

Ovaj tim je nadoknadio ono što nismo uspeli pre pet godina, mnogi od nas ne shvataju šta su zapravo postigli. Bila je ovo savršena utakmica, igrali smo intenzivno u napadu i odbrani, nekolicina igrača je odigrala neverovatno, vodili su nas do pobede. Ali svi, čak i mi koji nismo igrali toliko, posložili su svoju ciglu u građenju zida i pobedili smo Srbiju u Srbiji, to je neverovatno. Idemo na Olimpijske igre, rekao sam prvog dana da imamo šansu, pošto se ovaj tim ne plaši nikoga, iako sve poštujemo, ali iskoristili smo svoju priliku, sada je vreme da proslavimo, uživamo i spremimo se za Olimpijske igre“, naglasio je Meli.

Komentari

Vaš komentar