Šehović: Idemo korak po korak, želimo na EP

Podeli:
fiba.basketball

Bliži se početak poslednjeg FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jedan će se igrati u Podgorici, a dilema je ko će se pridružiti Francuskoj i Nemačkoj na šampionatu Starog kontineta.

Velika Britanija je bolja u međusobnom skoru u odnosu na Crnu Goru, a izabranici Boška Radovića imaju za čim da žale jer su na prethodnom turniru u francuskom gradu Pou, propustili meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo u duelu sa Velikom Britanijom.

Ukoliko Britanci pobede Nemačku i Francusku, Crna Gora će ostati bez mesta na šampionatu Evrope, ali očekuje se velika borba, mnogi smatraju da nije objektivno da Britanci ostvare dva trijumfa u glavnom gradu Crne Gore, da će izabranici Boška Radovića u slučaju da pobede Francusku i Nemačku, imati više nego realne izglede da stignu do cilja. Ali, potrebno je pobediti Francusku i Nemačku.

„Na žalost, propustili smo meč loptu na prethodnom turniru u Francuskoj, kada je reč o plasmanu na Evropsko prvenstvo, pa uoči deula u Podgorici ne zavisi sve od nas jer je Velika Britanija bolja u međusobnom skoru, a Nemačka je siguran učesnik šampionata Evrope, kao jedan od domaćina. Tu je i objektivno najbolja selekcija u grupi i jedna od najboljih u Evropi, Francuska. Atmosfera u timu je odlična, a utakmice koje slede očekujemo u daleko boljoj formi nešto što je to bio slučaj u Pou“, naglasio je Suad Šehović i nastavio:

„Moramo da budemo fokusirani na našu igru, moramo da uložimo i poslednji atom snage kako bi savladali izuzetno kvalitetne selekcije što Francuska i Nemačka jesu. Istovremeno, ostaje nam da se nadamo da Velika Britanije neće ostvariti dve pobede u Podgorici. U svakom slučaju, idemo korak po korak, a prvi je duel sa selekcijom Francuske“.

Crna Gora protiv Francuske igra 20. aprila, a istog dana, snage će odmeriti Nemačka i Velika Britanija. Dva dana kasnije, Francuska igra protiv Velike Britanije, a Crna Gora protiv Nemačke.

„Mnogo nam znači što ćemo protiv Francuske i Nemačke igrati u Podgorici, a istovremeno, iluzorno je trošiti reči koliko će nam nedostajati navijači u nastojanju da stignemo do uspeha i plasmana na Evropsko prvenstvo. Sada sve misli moramo da usmerimo ka duelu protiv Francuza. Znamo da se radi o fizički besprekorno spremnoj i atletski moćnoj selekciji. Na energiju, agesivnost i čvrstinu rivala moramo da odgovorimo istom merom, ako želimo, a želimo da budemo konkurentni, ta da iz pomenute konkurentnosti stignemo do prilike da ostvarimo dragocenu pobedu“, zaključio je Suad Šehović.

Uoči poslednjeg FIBA prozora, Francuska ima skor od 3-1, Velika Britanija i Crna Gora 2-2, a Nemačka 1-3. Ljubitelji košarke u Crnoj Gori se nadaju i veruju da će izabranici Boška Radovića uspeti da stignu do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, kao što je to nedavno, takođe u Podgorici, ostvarila ženska košarkaška reprezentacija.

 

Komentari

Vaš komentar