Škerović: Grupa jaka, ali možemo do druge faze

Podeli:
fiba.basketball

Košarkašice Crne Gore igraće na Evropskom prvenstvu u grupi sa Srbijom, Italijom i Grčkom. Jelena Škerović, selektor Crne Gore, svojevremeno jedna od najboljih košarkašica Evrope, drugi put uzastopno je uspela da stigne sa državnim timom do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Na prethodnom šampionatu Evrope, Crna Gora je uspela da prebrodi grupnu fazu takmičenja, ali je u osmini finala zaustavljena od Velike Britanije.

Na Evropskom prvenstvu koje sledi, Crna Gora će biti daleko jača, jer će u sastavu tima biti Jelena Dubljević, o čijim kvalitetima je iluzorno trošiti reči.

„Zadovoljna sam epilogom žreb, iako je grupa zaista kvalitetna i jaka. Srbija je na poslednjem Evropskom prvenstvu osvojila medalju, bila je treća. Italija ima takođe dobru ekipu i kroz kvalifikacije je pokazala da može da igra vrlo dobro. Grčka je stigla iz poslednjeg šešira, ali ima nezgodan tim. Mislim da sa dobro odrađenim pripremama, uz kompletnu ekipu i željeni nivo forme, imamo izglede da stignemo do druge faze takmičenja. Ono što je izvesno, druga faza takmičenja će biti primarni cilj, cilj kojem ćemo težiti”, naglasila je Jelena Škerović.

Crna Gora će šesti put igrati u završnici šampionata Evrope. Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale. Reprezentacije koje budu na drugoj i trećoj poziciji igraće osminu finala.

Šampionat se igra u Francuskoj i Španiji od 17. do 27. juna.
Grupa A: Švedska, Belorusija, Španija, Slovačka; Grupa B: Crna Gora, Srbija, Italija, Grčka; Grupa C: BiH, Slovenija, Turska, Belgija; Grupa D: Francuska, Rusija, Češka, Hrvatska

 

Komentari

Vaš komentar