Slovenija bolja od Crne Gore u Laškom

Podeli:
ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, ženska košarkaška reprezentacija Slovenije
KSCG

Košarkašice Slovenije uspele su u prvom kontrolnom meču da pobede selekciju Crne Gore u Laškom sa 69:56.

Najefikasnije u sastavu Slovenije bile su Tea Oblak sa 18, Šante Evans sa 14 i Nika Barič sa 12 poena. Kod Crne Gore, raspoložene za igru u napadu, bile su Jovana Pašić sa 13 i Božica Mujović sa 11 poena.

Slovenija je kontrolisala dešavanja na parketu tokom većeg dela meča. Izabranice Damira Grgića, košarkašice Slovenije, vodile su posle prve deonice sa 20:11, na poluvremenu sa 40:30, a uoči poslednje deonice sa 56:46.

Crna Gora je u prvi kontrolni meč, ušla bez dve najbolje košarkašice, bez dve glavne opcije u napadu, Jelene Dubljević i Markiše Getling. Delovalo je da će Slovenija stići do prve pobede protiv Crne Gore u istoriji, ali su izabranice Jelene Škerović početkom poslednjeg kvartala uspele da smanje na 52:56.

Pojavila se nada među ljubiteljima košarke u Crnoj Gori, da bi moglo da dođe do preokreta, ali se Slovenija nije složila sa takvim epilogom, pa je u režiji Šante Evans i Tee Oblak stigla do zaslužene pobede.

Naredni meč se igra u Celju, 22. maja, sa početkom u 15 časova i biće zatvoren za javnost. Naredne provere Crna Gora imaće u Poreču protiv Hrvatske, a generalne probe pred šampionat Evrope, biće dueli sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici. S druge strane, Slovenija je dogovorila prijateljske utakmice sa selekcijama Poljske i Slovačke.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Srbijom, Grčkom i Italijom, dok će se Slovenija za mesto u drugoj fazi takmičenja, boriti protiv Belgije, Turske, Bosne i Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar